Kennisblad Ontsnippering (afgelast)

Aan het kennisblad wordt gewerkt.
Datum veldwerkplaats
3 november 2020
Presentaties
Er zijn nog geen presentaties beschikbaar.
Inleiding

Fabrice Ottburg en Edgar v.d. Grift (WUR), Poul Hulzink (Goois Natuurreservaat), Victor Loehr (Rijkswaterstaat), Luc Hoogenstein (Natuurmonumenten) 

VANWEGE CORONA IS DEZE VELDWERKPLAATS HELAAS AFGELAST. WE HOPEN HEM IN 2021 ALSNOG TE ORGANISEREN.

De afgelopen jaren zijn veel maatregelen genomen om de versnippering van leefgebieden van flora en fauna te verbeteren, oftewel: ontsnipperen. Denk aan brede ecoducten over snelwegen, dassentunnels en vispassages. En innovaties zoals vleermuis- en boommarterportalen. Wat zijn de ervaringen? Functioneren ze naar tevredenheid voor de fauna? Hoe kunnen we de ontsnipperingsmaatregelen nog verbeteren? Is medegebruik door recreatie mogelijk? En hoe beheer je ze optimaal? Daarover gaat deze Veldwerkplaats. We bekijken het grootste ecoduct van Nederland: Natuurbrug Zanderij Crailoo van het Goois Natuurreservaat en gaan op bezoek bij de natte verbinding van Natuurmonumenten Ankeveen-Naardermeer onder de N236 door. En we gaan dankzij bijdragen van deskundigen in op praktijkvoorbeelden en onderzoekservaringen m.b.t. grote en kleine zoogdieren zoals ree, das, vleermuizen, boommarter, maar ook amfibieën, vissen en reptielen.

Hier kunt u het coronaprotocol voor de Veldwerkplaatsen lezen. 

Helaas is aanmelden niet meer mogelijk, het maximale aantal van 18 is bereikt. Mail voor een plek op de reservelijst naar info@veldwerkplaatsen.nl.